ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Počínaje měsícem únor už nebude možné dostat se autem před nádražní budovu železniční stanice Ústí nad Orlicí. Pokračující práce na opravě koridoru prostor pro osobní dopravu definitivně uzavírají a omezení přinášejí také chodcům. Uzavírka je avizovaná od 1. února. Upozorňuje na ni tabule při příjezdu k nádraží.

Řidiči ani chodci ale zdá se, jí moc pozornosti nevěnují. Podle starosty města přichází uzavírka o měsíc dříve a z pohledu odstavovaných aut v přednádraží je další komplikací v dopravě. Náhradní parkování sice radnice řidičům nenabídne, vyjednala alespoň okruh na otáčení přijíždějících vozidel. Řidiči si tedy budou muset poradit a zřejmě to bude metodou, kdo dřív přijede, parkuje. Pomáhat by jim v tom měli strážníci městské policie. Zároveň budou muset omezením čelit i ti, kteří přicházejí na nádraží pěšky.

Podle Jaroslava Strnada skončí uzavírka 17. březnem, kdy zároveň zahájí velká kolejová výluka pražské skupiny a funkci hlavního nádraží na půl roku přebere Ústí nad Orlicí – zastávka. Tam chce radnice v únoru začít s avizovaným rozšiřováním parkovacích míst.