ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V polovině září loňského roku byla započata rekonstrukce Mateřské školy Pod Lesem. Děti byly přestěhovány do náhradních prostorů a budovu obsadili stavbaři.

Proměna školky je viditelná na první pohled. Původní objekt byl rozšířen, čímž dojde ke zvýšení kapacity tříd. Ve staré budově byly dokončeny stropy, realizovány jsou vnitřní příčky a rozvody elektřiny, vody a kanalizace. “Práce běží podle harmonogramu. V současné době byla dokončena hrubá stavba v zadní části budovy. V přístavbě nové, kde jsou v současné době osazena okna, jsou dodělané příčky a je provedena nová elektroinstalace,” sdělila OIK TV referentka odboru rozvoje města MěÚ Ústí nad Orlicí Milena Fiedlerová. “Kontrolní dny na stavbě mateřské školy navštěvuji pravidelně a musím říct, že jsem spokojená s průběhem stavby, protože všechny zúčastněné strany se snaží o co nejlepší výsledek,” uvedla ředitelka MŠ Pod Lesem Iva Preclíková.

Co nejlepšího výsledku bude třeba dosáhnout i při plnění dalších úkolů. “V příštích týdnech se budou dělat omítky a podlahy v obou částech, potom se budou dělat dokončovací práce jako obklady, povrchové úpravy podlah, podhledy,” nastínila referentka odboru rozvoje města Milena Fiedlerová.

Do nového se vrátí jak děti, tak personál. Ten získá zázemí v podkroví. “Celá ta rekonstrukce bude stát přibližně 8 milionů korun a bude dokončena ke konci června 2018,” řekla Milena Fiedlerová.

To znamená, že zápisy do Mateřské školy Pod Lesem budou probíhat v náhradních prostorech v budově Základní školy Třebovská. Konkrétně 2. května od 14:30 do 17 hodin.