ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na první pohled to není až tak zřejmé, ale budova Mateřské školy Na Výsluní se opravuje. Práce zatím probíhají především ve třídách. V těch děti vystřídali například malíři pokojů. “Rekonstrukce probíhá za provozu, protože školka ve své podstatě má čtyři oddělení, což je cca 100 dětí, takže není možné školku přemístit a uzavřít pro stavební práce,” sdělil OIK TV starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek. “Já bych chtěla poděkovat hlavně rodičům za shovívavost. Za to, že nám pomáhají, vycházejí vstříc. Taktéž poděkuju všem svým zaměstnankyním,” uvedla ředitelka MŠ Na Výsluní Šárka Vinterová.

Hlavním záměrem investiční akce je úspora na prostředcích vynaložených na vytápění. Od vytyčeného cíle se odvíjí rozsah prací. “Stavební úpravy spočívají především v zateplení obvodového pláště budovy, v zateplení střechy, výměně doposud nevyměněných oken a dveří,” doplnila referentka odboru rozvoje města Milena Fiedlerová.

Modernizace se týká také vzduchotechniky s rekuperací a výměny zdroje tepla. “Celá akce bude stát 12 milionů 84 tisíc korun, z toho byla poskytnuta z Ministerstva životního prostředí dotace ve výši 3 miliony 291 tisíc korun,” řekla Milena Fiedlerová.

Děti se nově opravené školky dočkají v červenci roku 2018.