foto: PSŠ Letohrad

PARDUBICKÝ KRAJ – Rada Pardubického kraje schválila záměr na stavební úpravu stávajícího stravovacího zařízení v Průmyslové střední škole v Letohradě. Součástí projektu je také dodávka a montáž nové gastrotechniky. 

„V prvé řadě se jedná o rekonstrukci stávajícího zařízení kuchyně, které je potřeba demontovat a nahradit novým. Součástí je napojení jednotlivých zařízení na rozvody energií. Na tyto úpravy navazuje montáž gastrotechniky pro rekonstruovanou kuchyni a výdejnu. Součástí je i dodávka vybavení. Jedná se například o nerezové pracovní stoly, konvektomaty, chladící skříně nebo elektrické smažící pánve,“ sdělil hejtman Martin Netolický.  

„Předpokládaná cena za rekonstrukci by měla být 3,6 milionů korun bez DPH. O sto tisíc více bychom pak chtěli investovat do montáže gastrotechniky a nákupu vybavení. Vše by mělo být hotové a zařízené do začátku příštího školního roku“ řekl náměstek hejtmana Roman Línek. 

„Snahou Pardubického kraje je, aby se ve školních jídelnách připravovaly chutné a zdravé pokrmy. S tím souvisí i rekonstrukce stravovacích prostor a nákup moderních technologií. Zároveň tak dojde k usnadnění práce personálu školních kuchyní. Naposled jsme podobně vylepšili stravovací prostory jezdecké školy v Kladrubech nad Labem za 13 milionů korun,“ poznamenal radní pro oblast školství Bohumil Bernášek.