foto: Pardubický kraj

TŘEBOVICE – V rámci pracovní cesty v okolí České Třebové navštívil hejtman Martin Netolický obec Třebovice. Se starostou Liborem Gremlicou, který je v čele obce od roku 2006, hovořil o plánech obce včetně výstavby kanalizace či záležitostech v dopravě či krajských dotacích.

„Třebovice patří mezi obce, které plánují vybudování kanalizace, avšak zároveň patří mezi obce, které jsou relativně dlouhé, což samozřejmě celou stavbu prodražuje. Současný předpoklad je mezi 150 až 200 miliony. To je samozřejmě i s přihlédnutím k současné situaci velmi náročná investice pro obec, která má přibližně 800 obyvatel,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Společně se starostou Liborem Gremlicou řešili také záležitosti spojené s odpadovým hospodářstvím a skládkováním, ale také s dopravou a dopravní obslužností, a to včetně postupu stavby D35 a napojení Českotřebovska.

Třebovice se nachází přibližně šest kilometrů od České Třebové a má přibližně 800 obyvatel. Táhne se v údolí podél řeky Třebovky od hráze rybníku Hvězda. Východně od obce se nachází Třebovické sedlo.