CHOCEŇ – Hejtman Martin Netolický pokračuje ve výjezdech do regionu. Tentokrát zamířil do Chocně, aby se setkal s ředitelem Krajského ředitelství Lesů ČR, s. p., Romanem Vohradským. Hejtman se zajímal o situaci v přírodní rezervaci Psí kuchyně či o podporu ekologické výchovy. S ředitelem se dohodl na výstavbě dřevěného objektu v blízkosti dělostřelecké tvrze Bouda, který by měl zlepšit podmínky pro návštěvníky pevnosti již v příštím roce.

„Slíbil jsem ekologům, kteří mě v polovině listopadu kontaktovali dopisem, že se budu zajímat o situaci ohledně připravovaného kácení v přírodní rezervaci Psí kuchyně. Přestože nemohu vstoupit do rozhodování orgánů státní správy, chtěl jsem si vyslechnout i stranu majitele rezervace, tedy zástupce Lesů České republiky, abych si mohl udělat ucelenější pohled na celou situaci,“ vysvětlil hlavní účel návštěvy hejtman Netolický, který neprodleně předal dopis ekologů také kontrolním orgánům kraje, aby se celou záležitostí zabývaly a prověřily správnost postupů příslušného odboru Krajského úřadu Pardubického kraje, který ke kácení vydává rozhodnutí.

U Boudy vyroste přístřešek pro turisty

Hejtman Martin Netolický diskutoval s ředitelem Romanem Vohradským také o okolí dělostřelecká tvrze Boudy, která je majetkem kraje a je obklopen lesy. „Projednali jsme možnost výstavby dřevěného objektu v těsné blízkosti tvrze a sloužil by jako přístřešek a úkryt pro turisty před deštěm a nepříznivým počasím. S realizací můžeme počítat již v příštím roce,“ objasnil Netolický.

Na závěr jednání hejtman poděkoval řediteli za aktivity v oblasti ekologické výchovy a za podporu občanských sdružení, které se na této výchově v regionu podílejí.