ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V nastavené novodobé tradici bude pokračovat Ústecký advent na Mírovém náměstí. Stejně jako loni bude rozsvícen vánoční strom a ve městě proběhne série nejrůznějších předvánočních akcí. Zahájen bude společným rozsvěcením vánočního stromu první adventní neděli, tedy 2. prosince.

Pak už bude na každém, kterou z předvánočních akcí si během prosince vybere. Tradiční soutěž o nejhezčího čerta a Mikuláše už není, nahradila ji mikulášská diskotéka. Letos bude 5. prosince. Stejně tak se nevrátí tradiční ohňostroj, který ze společného vánočního slavení zmizel už předloni. Město místo toho připravilo lákadla v podobě tradičního chleba se škvarky a svařeného vína pro dospělé, děti zase loni potěšil horký čaj nebo Vánoční pošta.

Během první společné adventní neděle dojde nejen na tradiční rozsvěcení vánočního stromu a městské vánoční výzdoby, ale také na hromadné žehnání adventních věnců a možnost nakoupit přímo na místě nezbytné vánoční drobnosti. Letos je budou prodejci nabízet v nově pořízených prezentačních stáncích města.