ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Celkem jedenáct desetibojařů se v sobotu a neděli zúčastnilo 68. ročníku Ústeckého desetiboje, nejstarší desetibojařské soutěže v České republice. Účast podle ředitele závodu Jiřího Hetfleiše poznamenalo, že byl kvůli generální opravě povrchu dráhy přesunut termín konání z konce září na první říjnový víkend.

První den závodu, v sobotu, vládlo pro atlety téměř ideální počasí. Kazil ho jen občasný nárazový vítr, který shodil i laťku při probíhající čtvrté disciplíně desetiboje – při skoku vysokém. Nejvíce se vítr projevil při odpolední poslední čtvrtce a následných dvou tradičních běžeckých memoriálech – Memoriálu Jána Kováče na 800 m a Memoriálu Václava Čevony na 3000 m. Do kratšího běhu se přihlásilo šest a do delšího pět běžců. Vzhledem k silnému protivětru v cílové rovince byly všechny běhy výrazně pomalé. Proto se i celkové výkony nemohly historickým rekordům mítinku ani přiblížit.

Druhý den v neděli na druhou polovinu disciplín navíc začalo pršet a výrazně se ochladilo. V souvislosti s pořádáním chystaného mistrovství republiky mladých atletů do 22 let bude ještě třeba opravit některé nedostatky, jako jsou například šatny, ale pan Hetfleiš je optimista a věří, že místní klub vše zvládne.