ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Slavnost na které se vedení města Ústí nad Orlicí setkává s osmdesátníky se konala opět po roce v obřadní síni. Pozvání přijala více než polovina jubilantů, kteří letos dovrší nebo dovršili 80 let věku. “Je to poděkování těmto občanům za de facto celoživotní práci pro společnost. Je  to příležitost s těmito oslavenci se setkat a nabrat třeba od nich zkušenosti a poznatky, které možná my dneska nevidíme,” řekl starosta města Petr Hájek.

Oslavence uvítaly děti z Mateřské školy Lentilka. Seniorům zatančily a zazpívaly a rozdaly jim drobné dárečky. Za doprovodu klavíru se dále rozezněly hlasy dívek z místní Základní umělecké školy. Nebylo opomenuto ani gratulování od starosty města. Na konci ceremoniálu se každý jubilant zapsal do kroniky a převzal si pozornost od města. “Dostávají od nás malé dárky, v tomto případě je to nová kniha o Ústí nad Orlicí: “Ústí nad Orlicí v proměnách času”, tak si myslím, že je to pro ně milý dárek,” dodal Petr Hájek.

Jak bylo vidět, setkání se svými vrstevníky bylo pro jubilanty příjemné a slavnost si užili. Na ceremoniál navazovala beseda mezi osmdesátníky a vedením města. Navíc si mohli vyprávět své poznatky a postřehy, které za svůj život zažili.