ORLICKOÚSTECKO – Lidé stále touží po dovolených v teplejších krajinách. Ti, kteří chtějí levnější pobyty, sahají po destinacích, jež lze možná označit za prověřené. “Pro rodiny s dětmi klasicky autobusem do Chorvatska, do Itálie. Taky potřebují blízké pláže, aby cesta nebyla dlouhá,” řekla pro OIK TV Lenka Čížová.

V módě jsou i tzv. last minute zájezdy. Klienti cestovních kanceláří rádi využívají možnost komfortní dovolené a vybírají mezi all inclusive nabídkami. Na trhu se ovšem neztrácí ani dražší pobyty. “Ti kteří mají více peněz, tak se začali více prodávat luxusní pobyty v Alpských hotelech, kde mají wellness, dobré jídlo a vyráží na tůry nebo na kola. Potom okružní plavby, ty jsou taky velice zajímavé neboť z pohodlí lodi můžou navštívit mnoho krásných míst,” vypověděla Lenka Čížová.

Pozor si lidé musí dávat zejména na dopravní předpisy v cizích zemích. Za jejich porušení se mnohdy platí nemalé pokuty. Určitou novinkou je nutnost mít u sebe ověřený souhlas od rodičů dítěte s vycestováním do ciziny, pokud nejsou oba rodiče přítomni.