ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Dalšími zápasy pokračovala nadstavbová část hokejové soutěže zvané Computer Shop Cup, která se pravidelně hraje v Ústí nad Orlicí již čtrnáct let. První lednovou neděli se proti sobě postavila družstva z čela tabulky. Od začátku utkání však byly oba týmy velmi vyrovnané a na ledové ploše předváděly rychlý a útočný hokej s mnoha šancemi na obou stranách.

První, kdo se nakonec v zápase, který se hraje 3 x 11 minut, ujal vedení, byli právě domácí Popeláři, a to šikovnou tečí Filipa Večeře na konci deváté minuty. Dlouhou dobu po tomto zásahu nepadl další gól, až do chvíle, kdy se Libchavští dostali do početní převahy. První střela šla ještě do tyče, ale druhá již zapadla za záda soupeřova brankáře. Na ukazateli v tu chvíli svítil stav 2:0 z pohledu Popelářů. Domácí se však neradovali z dvoubrankového vedení dlouho, když necelé dvě minuty nato napřáhl ke střele Miroslav Resler a přes půl hřiště snížil na 2:1. Od té chvíle začal na ledové ploše přebírat hlavní roli Skala team a zvyšující se převahu korunovali pohlednou akcí, na jejímž konci bylo srovnání stavu na 2:2. Domácí se snažili ještě vzdorovat soupeři a také několikrát zahrozili před jeho brankou.

Rozhodující gól však nakonec vstřelil hráč Skala teamu, a když domácím nepomohla ani hra bez brankáře, skončilo utkání 2:3 po třetinách 1:0, 1:2, 0:2.