ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí přivítali v dalším kole druhé ligy soupeře ze Znojma. Zápas se odehrál netradičně v náhradní hale na Dukle, kde nakonec domácí podlehli 3:0 a 3:1. Domácí hráči ve fialových dresech nastoupili proti soupeři s úmyslem vymanit se ze sestupových příček a dostat se do klidných vod středu tabulky, kde působí právě družstvo z jihu Moravy.

Úvod zápasu patřil hostujícímu celku, když se rychle dostali do několikabodového vedení a vyhráli tak celou sadu. Do druhého setu nastoupili domácí s větším soustředěním a zlepšenou hrou v poli si dokázali připravit lepší pozici pro útok, kde mohli více kombinovat. Ke konci setu se však hosté vrátili ke své rychlé hře na síti a smazali náskok domácích. Koncovka již patřila naplno Znojmu, které vyhrálo druhou sadu 25:22. Třetí set svým průběhem navázal na ten předcházející. Orlickoústečtí se dostali rychle do vedení a vytvořili si nadějný náskok 11:5. Hráči Znojma však nechtěli pustit dobře rozehrané utkání a kvalitnějším servisem dostali domácí pod tlak a ti začali vyrábět větší množství chyb.

Dramatická koncovka pak již přinesla marnou snahu domácích o obrat v zápase, ovšem hosté si vedení dokázali uhlídat a k nelibosti domácího trenéra vyhráli po hodině a čtvrt 3:0. Druhý zápas začal až ve čtyři hodiny a byl mnohem vyrovnanější. Domácí dokázali vyhrát jeden set, ale zbytek zápasu patřil hostujícímu celku. Jiskra Ústí nad Orlicí tak s Volejbalovým klubem Pegas Znojmo prohrála 3:0 a 3:1 a propadla se na 9. příčku.