ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Šlágrem pátého kola krajské volejbalové soutěže mužů by se dal nazvat zápas mezi domácím Sokolem Kerhartice a českotřebovským áčkem Sokola 2. Po dramatickém prvním utkání nakonec zvítězili domácí 2:0 na zápasy. V loňském roce oba týmy hájily druholigovou příslušnost a po nevydařené sezóně svorně sestoupily do krajského přeboru, kde podle předpokladu hrají na špici tabulky.

Domácí hráči po dramatické koncovce v tie-breaku nakonec zvítězili v prvním zápase, ovšem důvod k radosti to byl jenom částečný, a to kvůli systému soutěže, podle kterého se tato skupina letos hodnotí. Po hodinové pauze nastoupili kerhartičtí do druhého utkání ve své černobílé kombinaci. Od začátku druhého zápasu za otěže tahali hlavně domácí, kteří profitovali z kvalitní přihrávky a dobré souhry nahrávače s útočníky na středu, ale i krajními smečaři. Třebovské mužstvo však nechtělo dát svému soupeři nic zadarmo, a tak museli být domácí po celý první set obezřetní. Ten nakonec dotáhli k vítězství 25:14. Druhý set navázal na sadu předcházející a domácí si tak drželi několikabodový náskok na svého soupeře, který uhlídali až do koncovky, již nakonec zvládli 25:21 a díky tomu mohli nastoupit do třetí, rozhodující sady.

Od počátku se dařilo na servisu hlavně domácímu nahrávači Entovi, který svým skákaným podáním dělal potíže hostujícím přihrávačům. Českotřebovský Sokol se ještě snažil zvrátit vývoj utkání a zlepšenou hrou zejména na síti zdramatizoval utkání. Domácí si nakonec ale vedení dokázali udržet a dovést tak druhý zápas k vítězství 3:0. Ztráta jednoho bodu z prvního zápasu znamenala pro Sokol Kerhartice přenechání první pozice dobře hrajícím Chvaleticím, Sokol Česká Třebová II A spadl na pátou příčku. Krajská soutěž je po tomto kole v polovině podzimní sezóny.