ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Místní fotbalový klub, který vyznává stejné barvy jako například italský Juventus, tedy bílou a černou, má za sebou dva soutěžní ročníky ve třetí lize. V nováčkovské sezoně skončila Jiskra na 11. místě tabulky, v té poslední si o 2 příčky polepšila.

I když zpočátku to vypadalo, že svěřenci trenéra Chudého zaútočí na ještě vyšší umístění. “Podzim byl úplně jednoznačně skvělý. Nahráli jsme tuším asi 29 bodů, prostě byli jsme v takovém bych řekl klidu,” ohlédl se za loňským ročníkem předseda oddílu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Roman Langer. “Jsme dlouho byli vlastně na druhém místě a myslím si, že i ten tým, co jsme měli, tak měl svou kvalitu a měl i charakter, že jsme dokázali těžké zápasy otočit a dokázali jsme v nich bodovat,” zavzpomínal trenér Vladimír Chudý.

S druhou porcí duelů se už ale hráči nepopasovali tak úspěšně. “Ta jarní sezona nám nevyšla tak, jak jsme si představovali. Samozřejmě hodně ovlivnila výsledky zranění, protože jsme měli zraněných asi 6 hráčů, navíc si myslím, že klíčových hráčů,” sdělil OIK TV předseda oddílu TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Roman Langer. “Co zápas, tak odpadával nějaký hráč, takže s tím jsme se těžko prali a to se taky podepsalo na tom výsledku, že potom víceméně nadějném podzimu to jaro bylo trošku zklamání a ty výsledky nebyly takové, jaké jsme si představovali asi všichni,” doplnil trenér Vladimír Chudý.

Kádr se zúžil, tradiční opory vypadly ze hry, a tak dostali příležitost další fotbalisté. “Určitý příslib tam je. Minimálně tím, že prostě ti hráči odehráli třeba patnáct zápasů v té ČFL, což jsou pro ně obrovské zkušenosti, i když to třeba potom výsledkově úplně nedopadlo,” řekl orlickoústecký lodivod.

Další ročník třetí nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže bude zahájen 10. srpna, kdy Ústí nad Orlicí přivítá rezervu prvoligových Teplic. Vyběhnou do boje v dresu Jiskry nějaké nové tváře? To naznačíme v příštích ZPRÁVÁCH REGIONU.