ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisty z Ústí nad Orlicí čekal další zápas. Tentokrát se v šestém kole na domácí půdě utkali s celkem SK Sokol Brozany. V první půli byli diváci svědky dvou branek.

Druhý poločas zápasu mezi Ústím nad Orlicí v bílých dresech a Sokolem Brozany v červeném začal smrští šancí domácího týmu. Ve 47. minutě mohl dvougólový náskok Jiskry navýšit Tichý, ale neuspěl. Stejně si počínal Smejkal, který šel mezi 56. a 58. minutou dvakrát sám na brankáře. Z naší strany je proměňování těch našich gólových příležitostí trestuhodný. My jsme měli v prvním poločase dvě opravdu 100% gólový šance a ve druhým poločase o tom ani nemluvím,” řekl trenér Jiskry Vladimír Chudý. “My jsme už neměli co ztratit. V půlce jsme prohrávali 2:0 a klukům jsme řekli, aby začali hrát fotbal po zemi, aby to nenakopávali a hráli jsme vyloženě na riziko,” sdělil OIK TV Tibor Mičinec.

V 62. minutě dělily hráče v červeném od snížení centimetry. Chukwuma však trefil pouze tyč. O 60 vteřin později se brozanští dočkali. Tichého střelu sice gólman Krátký vytěsnil na břevno, ale s dorážkou Jiřího Michalce už nemohl dělat vůbec nic. Byli jsme tam fakt pět minut prostě pod neuvěřitelným tlakem a oni prostě zákonitě z toho prostě dali gól, protože ty naši hráči už prostě nemohli, nereagovali, nevím prostě byli úplně mimo v tu chvíli,” řekl Vladimír Chudý.

Ačkoli oba týmy mohly před závěrečným hvizdem skórovat, další branka nepadla. Jiskra Ústí nad Orlicí tak soupeře z Brozan porazila 2:1. Po sedmi odehraných kolech patří svěřencům trenéra Chudého 3. místo v tabulce České fotbalové ligy.