ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Program 29. kola třetí nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže proti sobě svedl domácí Jiskru a hosty z Dobrovice. V tabulce na tom byli o bod lépe hráči středočeského klubu, avšak dvě branky Denise Mayera z první půle znamenaly průběžné vedení Ústí nad Orlicí 2:0. Ve 27. minutě navíc hostující Routek viděl červenou kartu.

V 52. minutě vykřesal tým trenéra Lukáše naději. Petrlákovu střelu sice brankář Bartaloš vyrazil, ale k míči se jako první dostal Jiří Sodoma a snížil na 1:2 z pohledu Dobrovice.

I další průběh druhého dějství patřil hostujícímu celku, který si, ač hrál v oslabení, vytvořil několik slibných příležitostí.

Po hodině hry si dobrovický Sodoma došel pro faul v šestnáctce a hosté byli blízko vyrovnání. Sodoma se však hrdinou nestal, protože ho při penaltě vychytal gólman Bartaloš.

V 73. minutě se domácí propracovali k ohrožení branky soupeře. Kapitán Souček zatáhl míč, ale jeho nadějně vyhlížející průnik zakončený přihrávkou gólové vyústění nepřinesl.

V 78. minutě se potvrdilo staré známé “nedáš, dostaneš”. Hosté vyrovnali trefou Tomáše Osvalda z přímého volného kopu.

V regulérní hrací době už další branka nepadla, a tak musela rozhodnout penaltová loterie. V té si hosté vylámali zuby na brankáři Bartalošovi.

Po vítězství 3:2 v rozstřelu si Jiskra připsala druhý bod do tabulky. V té patří svěřencům trenéra Chudého 11. místo.