ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Budova radnice byla dějištěm setkání hráčů a funkcionářů fotbalového klubu se starostou města Petrem Hájkem. Ten sportovcům vzdal hold za úspěšné působení v ČFL, kde Jiskra hraje od sezony 2017/2018. “Je celkem logické, že to poděkování bylo právě za to, že fotbalisté dělají dobré jméno Ústí nad Orlicí, protože postup do třetí nejvyšší fotbalové ligy nebyl náhodný, jak ukázala vlastně uplynulá sezona,” řekl starosta Petr Hájek.

Na jejím konci se tým v soutěži udržel a v právě probíhajícím ročníku mu zatím patří umístění v první polovině tabulky, což těší i předsedu oddílu. “Vnímáme to pozitivně, protože je to nejvyšší amatérská soutěž. Sami jsme možná trošku překvapeni, jaké máme výsledky. Po podzimu sedmé místo je pro nás prostě skvělé,” sdělil OIK TV Roman Langer.

Fotbalový klub v současnosti píše dosud nejslavnější kapitoly své historie. I lodivod Vladimír Chudý však potvrdil, že hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká a klidně se mohlo stát, že by teď Jiskra hrála nikoli třetí ligu, ale krajský přebor. “Jako trenér jsem zažil, když jsme byli dole, když jsme před dvěma roky málem ´spadli´, a zachránili jsme se prostě shodou okolností a dobrých výsledků a pak se nám podařilo nějakým způsobem postoupit, ani vám neřeknu jakým, protože jsme dělali pořád to samé, pracovali jsme pořád stejně, kádr byl stejný,” uvedl trenér Vladimír Chudý.

Při vší úctě k celkům jako jsou Moravany nebo Dolní Újezd, poměřit síly s prvoligovou Plzní je přece jen trochu jiná zkušenost. Tu navíc orlickoústečtí fotbalisté měli zažít podruhé v krátké době. Ze setkání na radnici totiž odjížděli k přípravnému zápasu do západočeské metropole.

Viktoriáni sice Jiskru přehráli výsledkem 6:0, ale o body půjde až v březnu, kdy startuje jarní část třetí nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže.