ÚSTÍ NAD ORLICÍ – O víkendu odstartoval další ročník fotbalové Divize C. V prvním kole přivítali hráči Jiskry Ústí nad Orlicí nováčka Kratonohy. Po prvním poločase šli fotbalisté do šaten za smírného stavu 0:0.

V druhém poločase hráči domácí Jiskry v bílém soupeře přehrávali a 260 diváků, kteří přišli na stadion  vidělo několik slibných příležitostí. První gól utkání na 1:0 vstřelil po rohovém kopu v 57. minutě Jan Souček. “Máme nacvičeno několik variant rohovejch kopů a prostě bylo to dobře koplí, měli jsme samozřejmě trošku štěstí, byla tam chuť dát potom ten gól a prostě padlo to tam, kluci to tam dotlačili,” řekl trenér TJ Jiskry Ústí nad Orlicí Vladimír Chudý.

Po vstřeleném gólu začaly na obou stranách pracovat nervy a sudí Václav Němec v krátké době vytáhl tři žluté karty. Nejprve dvakrát napomenul domácí a po chvíli v 65. minutě viděl žluté napomenutí hostující kapitán David Franc. V 73. minutě hráči Jiskry využili chyby obrany soupeře a Zdeněk Vaňous zvýšil na 2:0. “Tam vlastně útočník to vypích dobře domácích a pak vlastně vzniklo přečíslení, kterýmu už se nedalo v podstatě zabránit, takže ten druhej gól jsme si dali sami,” sdělil OIK TV Václav Pišta, trenér FK Kratonohy.

Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby opět zahrozil Jan Souček a v 81. minutě si šanci vypracovali hosté. Na zápas pravděpodobně nebude vzpomínat v dobrém kapitán FK Kratonohy. Po vystřídání neudržel nervy na uzdě a v 87. minutě obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou. “To je hrubá nedispciplinovanost našeho kapitána, to je prostě neodpustitelný, my jsme ho střídat z toho důvodu, že už kartu měl,” řekl OIK TV Václav Pišta, trenér FK Kratonohy.

Během dvouminutového nastavení gól nepadl a hráči Jiskry tak ovládli první letošní zápas 2:0.