ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jiskra Ústí nad Orlicí změřila síly před nadcházejícím ročníkem České fotbalové ligy s divizním celkem Pardubice B. Soupeři z předloňského ročníku divize měli v první půlce vyrovnané síly, skončila 0:0.

Přestože se ani jeden ze soupeřů nedokázal gólově prosadit, trenéři nebyli zklamaní.

“Já jsem spokojený s dnešním utkáním. Myslím, že to splnilo všechno co jsme od toho utkání očekávali. Dobrej soupeř, utkání v dobrým tempu,” sdělil OIK TV  Vladimír Chudý.

“Myslím si, že jsme plnili taktické pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Kluci utkání odpracovali. Kromě nějakých pár standartních situací, který jsme zbytečně soupeři nabídli, jsme je do žádný větší šance nepouštěli. Párkrát jsme zahrozili jakoby s breakových situací,” řekl Kamil Řezníček

Duel oběma celkům posloužil k tomu, aby se předvedli noví hráči. V kádru Jiskry došlo hned k několika změnám jak na straně příchodů, tak odchodů. “Přišel Marek Jech z Pardubic na půlroční hostování, protože nám skončil, nebo skončil, protože odešel zas na hostování do Letohradu Kuba Truhlářů. Dneska jste mohli vidět na pravým beku Tomáš Lněnička,” sdělil Vladimír Chudý.

Všechny posily včetně Radka Tichého a Diomande Moryho by měly napomoci k tomu, aby si orlickoústečtí fotbalisté zachovali třetiligovou příslušnost i na konci své druhé sezony v této soutěži. ”Bude to těžký, protože celá ta soutěž je strašně vyrovnaná. Takže jednoznačnej cíl je prostě zachránit se, pohybovat se pokud možno v klidným středu tabulky a hrát úspěšně doma a prostě bodovat doma,” prozradil trenér Vladimír Chudý.

O první body soutěžního ročníku 2018/2019 se svěřenci trenéra Chudého budou ucházet 11. srpna na hřišti Olympie Radotín. Úvodní domácí zápas čeká Jiskru 18. srpna proti Převýšovu.