ÚSTÍ NAD ORLICÍ – 380 diváků dalo před fotbalovým derby mezi Slovenskem a Českou republikou přednost zápasu, v jehož rámci se v ČFL utkalo Ústí nad Orlicí s Pískem. Domácí se ujali vedení už v 5. minutě brankou Jana Součka.

Zhruba 5 minut po zahájení druhého dějství mohl domácí kapitán přidat svůj druhý gól, brankář Hajdušek si ale s jeho ránou poradil. V 53. minutě se až ke střele prokličkoval Voráček, jeho pokus však mezi třemi tyčemi neskončil.

V 59. minutě přišla možnost, kterou domácí poměrně často dokáží přetavit v branku, avšak tentokrát se jim standardní situaci využít nepodařilo. Bez gólového vyústění skončila i územní převaha hostujícího celku.

Naopak domácí měli blízko ke gólu ještě dvakrát. 7 minut před koncem zneškodnil gólman Hajdušek hlavičku Chlebouna a v 86. minutě nekorunoval svůj úprk od poloviny hřiště střídající Matěj Krátký. Jiskra tak zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

V třetí nejvyšší tuzemské fotbalové soutěži bylo zatím odehráno 11 kol. Ústí nad Orlicí dosud získalo 20 bodů a patří mu čtvrté místo v tabulce.