ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ve 12. minutě zápasu mezi Jiskrou a hostujícím celkem FC Slavia Karlovy Vary se domácí ujali vedení 1:0 gólem Patrika Chlebouna, který proměnil pokutový kop.

Na začátku druhé půle se ke střele odhodlal karlovarský Kalina, avšak nezamířil přesně. To se ve složité pozici nepovedlo ani domácímu Součkovi. Další průběh mnoho fotbalové krásy nenabídl.

O výraznější vzruch se v 57. minutě postaral karlovarský Maňák, který se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a propracoval se až ke střele.

V 65. minutě předvedl individuální akci Lněnička, ale jinak toho domácí v ofenzivní části hry mnoho neukázali. Hostům se také příliš nedařilo. Jejich útočnou fázi nijak výrazně neokysličili ani střídající hráči.

V 71. minutě předvedl pohotovou reakci hostující Hudec, jeho střela se však nevešla mezi tři tyče. V závěru domácím nechybělo mnoho k tomu, aby vstřelili druhý gól, ale s tímto duelem i sezonou se nakonec hráči Jiskry rozloučili vítězstvím 1:0. “Podzim byl vynikající z naší strany, i když jsme měli hodně zraněných, tak přesto ten tým byl konkurenceschopný, byl nebezpečný. Získali jsme poměrně dost bodů. Na jaře už to nebylo takové, některá zranění pro nás byla fatální,” zhodnotil sezonu trenér Jiskry Vladimír Chudý.

Po nedohraném závěrečném kole ČFL patří svěrencům trenéra Chudého deváté místo. V tabulce sice ještě mohou klesnout, ale třetí nejvyšší tuzemskou fotbalovou soutěž si zahrají i v příštím ročníku.