ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalistům Jiskry vrcholí sezona. V zápase vloženého kola třetí nejvyšší republikové soutěže se utkali s celkem z Dobrovice. Zatímco domácím patřilo 8. místo v tabulce, středočeši byli dvanáctí.

Po první půli vedli orlickoústečtí hráči 2:1 díky brankám Součka a Nágla. Za hosty se trefil Kostka. Hned první útok druhého poločasu skončil vyrovnáním na 2:2. O změnu skóre se po rychlém brejku postaral Marek Volf.

Aktivitu středočeského celku mohl v devětačtyřicáté minutě zmrazit domácí kapitán Vaňous. Jeho pokus však brankář Dědek vytáhl mimo tři tyče.

V 75. minutě se do šance probíjel dobrovický Kostka, jehož střela ale nakonec postrádala tvrdost i správný směr. Gólem neskončila ani hlavička domácího Nágla z 80. minuty. 60 vteřin před koncem regulérní hrací doby se do “šestnáctky” vysunul stoper Jakub Chleboun a rozhodl.

Tři body si po vítězství 3:2 připsala Jiskra. Její hráči už jsou v soutěži zachráněni, ale ve zbývajících utkáních ČFL budou hrát o zápis do historie. Další duel sehrají orlickoústečtí fotbalisté v sobotu 2. června, kdy hostí FC Slavoj Vyšehrad.