ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krajský fotbalový přebor měl na programu 7. kolo. Druhý poločas utkání duelu mezi Českou Třebovou v růžovém a Žamberkem v modrém zahájili aktivněji domácí, kteří vedli po prvním poločase 2:0. “První branka padla po situaci, kdy jsme hráli o hráče míň a tu situaci jsme vůbec nezvládli. Druhá branka, když mě signalizuje hráč, který chce střídat,” řekl trenér Evžen Kopecký.

V 53. minutě mohl náskok domácích navýšit Krystl, jeho střela ovšem mířila mimo branku. V následujících pěti minutách měli domácí další dvě šance. Ani jednu z nich se jim však nepodařilo proměnit. Po hodině hry se do slibné pozice dostali hosté. Markarjanc ale kontaktní gól nevstřelil. Stejně si zanedlouho počínal i domácí Vojtěch Novotný. Českotřebovský útočník se však nakonec dočkal. V 71. minutě zužitkoval svůj únik od poloviny hřiště a upravil skóre na 3:0.

Poté bylo rušno také před brankou domácích. V 78. minutě si brankář Hotmar poradil se střelou Kuklíka a o deset minut později jej nepřekonal ani Markarjanc. “Měli tam určitě jednu vyloženou šanci, kterou zmařil náš gólman skvělým zákrokem, což je dobře, aspoň se trošičku zapojil a má velkej podíl taky na tom, že jsme udrželi za hru nulu. Bylo to už za stavu 3:0 a potom už trošičku ta koncentrace u těch hráčů není tak 100%,” okomentoval Petr Pražák.

Konečnou podobu dal výsledku v 89. minutě Vojtěch Langer. Žamberk tak z České Třebové odjel s debaklem 0:4. “Myslím si, že jsme se snažili do konce zápasu s tím něco udělat. Ale otevírali jsme vrátka a platilo tam to staré známé nedáš dostaneš,” dodal Evžen Kopecký.

V šesti odehraných zápasech zatím svěřenci trenéra Pražáka posbírali 9 bodů. Bilanci si budou moci vylepšit ve dvou regionálních derby utkáních. Nejprve zajíždí do Lanškrouna, následně doma vyzvou Litomyšl.