ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Česká fotbalová liga pokračovala čtrnáctými zápasy podzimní části. Do Ústí nad Orlicí zavítal Nymburk, jehož hráči se pohybovali na chvostu tabulky. Domácí, kterým patřilo desáté místo, vedli po první půli 1:0.

Ačkoli fotbalisté z Nymburka prohrávali, do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí. První nebezpečně vyhlížející situaci vyprodukoval Smejkal. Následně zahrozil Nágl, ale ani hlavou, ani nohou nezamířil přesně.

V 61. minutě přišlo jako blesk z čistého nebe vyrovnání. Hosté využili nedorozumění v domácích řadách, míče se zmocnil nymburský Michal Kučaba a jeho tečovaná střela skončila za zády brankáře Krátkého.

Na těžkém terénu nebylo k vidění mnoho kombinačních akcí, ale domácí si dokázali pomoci standardními situacemi. Jak Chleboun, tak vzápětí Souček se sice dostali k hlavičce, avšak bez gólového efektu. V 69. minutě měl vyloženou šanci Vaňous, ale trefil pouze gólmana Přibyla.

Své zaváhání odčinil kapitán Jiskry v 83. minutě, kdy přesným centrem našel Adama Nágla. Ten přeskočil všechny soupeře a přesně zavěsil – 2:1.

Jiskra opět zvítězila nejtěsnějším rozdílem. Po zisku tří bodů se Ústí nad Orlicí posunulo na osmé místo tabulky. Hosté z Nymburka zůstávají poslední.