ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí mají za sebou první jarní kolo České fotbalové ligy. Tentokrát byli orlickoústeckým hráčům kopané soupeřem jejich kolegové z Chrudimi. V prvním poločasu tohoto střetnutí se stala místní umělá tráva svědkem dvou gólů v síti domácích.

Hned zkraje druhého poločasu se snažili fotbalisté Jiskry o snížení nepříznivého vývoje utkání. Po Langerově přímém kopu následovala hlavička, která ale směřovala nad Mrázkovu bránu. O odpověď se vzápětí snažili i hosté z Chrudimi, nejprve z voleje zkoušel štěstí Řezníček, a zanedlouho směřoval na orlickoústeckého brankáře Krátkého další pokus. O snížení na 1:2 se snažili i Nikodem s Coufalem, hosté se ale dopustili faulu a domácí se tak mohli postavit k dalšímu přímému kopu. Orlickoústecký kapitán Vaňous mířil mimo brankovou konstrukci. 72. minuta utkání přinesla další gólovou radost chrudimských. Domácí obrana si nepohlídala Rybičku, který zvýšil již na 0:3. V závěru utkání dostali hosté ještě příležitost v podobě přímého kopu. Kopecký ale zakončil tak, jak si asi nepředstavoval.

Další domácí utkání sehrají fotbalisté Jiskry, kteří se nacházejí na 12. místě tabulky 24. března od 15 hod proti SK Zápy.