ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve fotbalovém přeboru hostila na domácím stadionu Pod Jelenicí Česká Třebová Hlinsko. V první půli diváci neviděli žádnou branku.

Druhý poločas utkání mezi Českou Třebovou v modrobíle pruhovaných dresech a Hlinskem v zeleném zahájili aktivněji hosté. Ve 47. minutě akrobaticky zakončil kapitán hostí Dostál, jeho pokus i následnou střelu Křivky však brankář Hotmar dokázal zneškodnit. O další ohrožení domácí svatyně se z přímého volného kopu postaral Vašek, ale ani míč z jeho levé nohy se mezi tři tyče nevešel.

Přestože hráči Hlinska měli územní převahu, udeřilo na druhé straně. V 72. minutě střetnutí poslal do šestnáctky zelených centr Grepl a míči do soupěřovy branky pomohl Kryštof Klumpar. ”Myslím si, že soupeř měl několik dobrých příležitostí vstřelit gól, měli jsme trošičku štěstí, že to neproměnil. Dá se říct, že z nějaké větší šance, která se nám naskytla, tak my jsme ji proměnili,” sdělil OIK TV Petr Pražák.

Ačkoli oba týmy se ještě snažily o změnu skóre, zápas nakonec skončil tím nejtěsnějším možným rozdílem. “Byli jsme jasně lepší, měli jsme jasnou převahu, byli jsme na balónu, byli jsme fyzicky lepší, byli jsme kondičně líp připravení. Měli jsme pět, šest stovek šancí, bohužel jsme nedali. Česká Třebová jednu šanci, dali gól a my odjíždíme s prázdnou. Takový je fotbal,” řekl Daniel Sigan.

Česká Třebová porazila Hlinsko 1:0. Dalším soupeřem, kterému se domácí na hřišti Pod Jelenicí postaví, bude Žamberk.