ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Fotbalisté Jiskry se poprvé ve své druhé sezoně v třetí nejvyšší republikové soutěži představili v domácím prostředí. Ve druhém kole jim byli soupeřem hráči Převýšova. V prvním poločase branka nepadla.

Druhou půli zápasu zahájili domácí hlavičkou, po které nescházelo mnoho, aby se ujali vedení. V 50. minutě se do míče opřel Smejkal, ale obrana hostí jeho pokus zablokovala. Převýšovští se osmělili až po hodině hry, avšak bez gólové tečky.

Další průběh utkání mnoho fotbalové krásy nenabídl. Domácí byli nebezpeční ze standardních situací, hosté se občas vydali k ojedinělým protiútokům.

Na gól se tak muselo čekat až do 78. minuty. Po Smejkalově centru od rohového praporku se prosadil Jakub Chleboun.

Zatímco hráči z královéhradeckého kraje se propracovali pouze k náznakům, Jiskra mohla svůj náskok zvýšit hned dvakrát. V 80. minutě zakončoval Nikodem z ofsajdového postavení a o pět minut později vychytal střídajícího Moryho brankář hostí Dunda.

Ústí nad Orlicí porazilo Převýšov 1:0. Po dvou kolech získali svěřenci trenéra Chudého plný počet bodů. Tuto bilanci si budou moci ještě vylepšit ve středu 22. srpna, kdy na domácím hřišti přivítají FK Litoměřicko.