ČESKÁ TŘEBOVÁ – Za téměř letního počasí odstartoval v pondělí v České Třebové Týden sportu. Sportovat se bude každý den až do pátku na sportovištích města, ale také v jeho středu na Starém náměstí. To se pak večer stane centrem celotýdenního zábavného programu a koncertů. V pondělí 17. června otevřel sportování Běh do vrchu na sjezdovce Peklák. Odstartování se výstřelem z pistole jako každoročně ujal starosta města Jaroslav Zedník.

Pod taktovkou Hany Brusenbauchové se pak rozjel téměř dvě hodiny trvající kolotoč štafet a běhů pro všechny dětské kategorie. Ve štafetách prvního stupně nakonec zvítězila ZŠ Habrmanova před ZŠ Ústeckou a Nádražní, které měly shodně bodů. Běh na Sněžku neboli 16×100 m pro starší ročníky pak vyhrála ZŠ Nádražní. Na stejném místě se později utkaly děti 6. – 9. tříd v přetahované lanem. Letos opět v plném počtu zastoupených škol a za povzbuzující sportovní atmosféry. Absolutní vítězství si odneslo Gymnázium a ZŠ Nádražní. Na kurtech na Skále se mezitím rozjela vybíjená praktických škol. Celkem 4 družstva celé dopoledne letos bojovala o zlaté kohoutky, vítězství a drobné odměny.

Zlato si nakonec odvezl Lanškroun, který se na pozici vyměnil s loňským vítězem z českotřebovské praktické školy. Třetí skončilo Ústí a čtvrté družstvo Praktické školy Česká Třebová B. V podvečer se stalo centrem veškerého dění Staré náměstí. Prodloužené jeviště tam postupně ožívalo nejen hrou a zpěvem, ale také místními tanečními formacemi Magic dance ZŠ Nádražní, českotřebovská Taneční škola nebo Streetdance. Všichni účinkující měli své publikum, a tak bylo na náměstí stále plno. Večerní koncerty v pondělí obstarali hudebníci převážně z regionu. Náměstím postupně zněl bluegrass a country v podání Poutníků, následované písničkami pražského hudebníka a skladatele Jaroslava Hutky. Den uzavřel první host slavností, folk popová kapela v čele se Zdeňkem Vřešťálem a Vítem Sázavským z Prahy.

[serialposts]