ČESKÁ TŘEBOVÁ – Už jen týden zbývá organizátorům českotřebovského Týdne sportu, než roztočí každoroční maraton pohybu a zábavy. V pořadí 15. městské slavnosti zahajují v pondělí 17. června. Program slavností je letos opět pětidenní a také místa konání kultury i sportu téměř neměnná.

Celkem zahrnuje přes 36 sportovních disciplín, 60 tanečních vystoupení a 30 hudebních skupin. Zahajovat se bude během štafet a přetahovanou lanem ve Ski areálu Peklák. Bavit se lidé budou na Starém náměstí, a to každý den zhruba do 23 hodin. Připravují se na to jak místní zpěváci, tak tanečníci. Výstupy, se kterými budou na předpódiu vyplňovat přestávky mezi koncerty profesionálů, nyní pilují pod odborným dohledem svých učitelů a učitelek.

Také sportovní program už je hotov. Původně ohlášenou mistryni světa v cyklistice Moniku Simonovou, která se měla stát patronkou středečního Českotřebovského kritéria, sice kvůli závodění neuvidíme, páteční Železný kohout i Aquatlon se budou konat určitě. V pondělí k tomu zapívá Jaroslav Hutka a skupina Neřež, v úterý Blue Effect, ve středu Kamélie a Janek Ledecký, ve čtvrtek Absolute John Bon Jovi a Rybičky a pátek Kamil Střihavka, následován Ohňostrojem.

[serialposts]