ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Pod názvem Akademie 2013 se v Ústí nad Orlicí uskutečnil další ročník nesoutěžní přehlídky speciálních škol. Letos se přijely s programem prezentovat celkem 4 školy z regionu. Jako první se divákům představily děti z Králík a Žamberka při tanečním vystoupení, přednesu básniček a písniček.

V závěru přišly na řadu street a break dance. Českotřebovské škole praktické vyčlenili pořadatelé čas uprostřed programu. Jako vždy využila záliby v pohybovosti svých dětí. Ve čtveřici a pod názvem taneční soubor Montana se předvedly vystoupením moderních tanců. Závěr programu patřil domácím, tedy dětem ze Speciální ZŠ, MŠ a Praktické školy v Ústí na Orlicí.

Předvedly se v několika souborech, z nichž dramatický kroužek Hasima s komponovaným pořadem na přehlídce divadelních souborů speciálních škol získal 1. místo. Součástí Akademie byla také výstava výtvarných prací žáků těchto škol. Své zastoupení v ní letos měly všechny čtyři účinkující školy. Vedle výtvarných prací se více objevila také keramika.