ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve stádiu finálních příprav je každoroční týden pohybových aktivit a kultury v České Třebové. Sportovat a bavit se letos město bude popatnácté, a to ve dnech 17. – 21. června. Zatímco děti budou samostatně sportovat v běžných disciplínách jako běh, plavání nebo přetahovaná lanem, s dospělými poměří síly v míčových hrách a dalších sportech.

Samozřejmostí bude i další ročník závodu světové série nebo soutěžení v extrémních podmínkách. Doprovodný kulturní program se, stejně jako konkrétní rozpis sportovních aktivit, teprve tvoří. Už dnes jsou ale podle Luboše Vašiny jistí Janek Ledecký se Žentourem, Blue Effect s Radimem Hladíkem, Koblížci, Rybičky 48, slovenský Zlatý slavík – skupina Desmod. Stejně jako každý rok dostanou v přestávkách mezi koncerty prostor místní taneční soubory.

Doplní je tanečníci profesionální, jako například úřadující mistři ČR v disko dance duo Martin Paděra a Aneta Kinčlová, juniorská skupina Marlen v mažoretkovém sportu, netaneční vystoupení organizace Help pes s ukázkou práce asistenčních psů. Spolupořadatelsky se na slavnostech každoročně podílí město Česká Třebová. Z pohledu starosty Jaroslava Zedníka o tom svědčí nejen už schválený příspěvek v rozpočtu 540 tisíc korun, ale také společná jednání ke konečné podobě programu akce. 36 sportovních disciplín, 60 tanečních vystoupení a 30 hudebních skupin. Takové jsou konečné míry letošního jubilejního ročníku českotřebovského Týdne sportu. O závěr se postará skupina ABBA revival s ohňostrojem.

[serialposts]