ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jednotná karta pro vstup na sportoviště, sběrný dvůr nebo třeba do knihovny. Tak by mohl vypadat nový odbavovací systém, který připravuje provozovatel rekreačních služeb v Ústí nad Orlicí. Dosavadní identifikační karta, zajišťující vstup na zimní stadion, do plaveckého bazénu, Aquaparku a do sauny už další rozvoj neumožňuje.

Uživatelům by měla karta cestu za službami zjednodušit, provozovatelům usnadnit manipulaci. Možností kartu dobíjet a převádět nevyčerpané limity by navíc její majitel výrazně šetřil kapsu. Inspirace přišla z měst, kde jsou již karty běžnou součástí odbavovacího systému, například v České Třebové při vstupu do terminálu, sportovišť nebo při parkování.

V Ústí se půjde ještě dál. Karta dostane název městská a postupně se na ni budou moci napojit všechny organizace města. Vše je zatím ve stádiu zpracované zadávací dokumentace a hledání dodavatele. Snahou je připravit vše tak, aby na sportovištích mohli začít městskou kartu využívat nejpozději ve 4. čtvrtletí letošního roku.