ORLICKOÚSTECKO – Letošní jarní prázdniny už pomalu klepou na dveře. Pro školáky to znamená týden volna bez ranního vstávání. V našem regionu se mohou těšit na příměstské tábory i speciální promítání filmů pro děti a mládež.

Školáci v Lanškrouně by se nudit nemuseli. Dům dětí a mládeže Damián si připravil program, během kterého navštíví různá města v České republice. Naplánovány jsou ale i akce konající se přímo v budově Domu dětí a mládeže. “DMM Damián plánuje na jarní prázdniny příměstský tábor, jehož součástí jsou tři výlety. Pojedeme do Brna do Vida! parku, do Hradce Králové, kde navštívíme hvězdárnu a ve čtvrtek pojedeme opět do Brna, do parku Bongo.” vysvětlila průběh prázdnin Lenka Kovářová z DMM Damián.

Se svou nabídkou vyžití přišli rovněž v Ústí nad Orlicí. “Na jarní prázdniny jsme si připravili tradiční příměstský tábor, kdy mají děti možnost navštívit různá místa v Ústí nad Orlicí, například bowling, 3D kino nebo se vydáme do hřebčína Karlen v Dlouhé Třebové.”  řekla Dana Dostálková, zástupkyně ředitelky DDM Duha.

Speciální program si připravila i kina v našem regionu. V Ústí nad Orlicí čeká na děti a mládež dopolední promítání filmů v Roškotově divadle. Na projekci se mohou těšit i v Lanškrouně a České Třebové. “My jsme si už tradičně pro děti připravil pod záštitou kulturního centra filmový festival.” zmínila Jana Endyšová, ředitelka DDM Kamarád v České Třebové. Zmíněný filmový festival nabízí dětem možnost zakoupení libovolného množství lístků sloužících zároveň jako vstupenka do film. Na konci filmu poté čeká tombola o ceny. K vidění budou snímky, jako jsou Šmoulouvé: Zapomenutá vesnice nebo Hledá se Dory.

Program na jarní prázdniny začínající 12. března si připravil i lesní klub Letokruh, který pro děti pořádá taktéž příměstský tábor.