ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nový systém parkování odstartovaly plány na opravu parkoviště před Orlickoústeckou nemocnicí. Rekonstrukcí parkovacích míst ubude, a tak je žádoucí, aby se tu stálo co nejméně. Za parkování se proto bude platit. Podle starosty Per Hájka pouze symbolicky.

Protože se předpokládá, že ti, co dosud u nemocnice odstavovali svá auta celodenně, se po rekonstrukci přesunou na jiná místa, rozhodlo vedení města rozšířit zpoplatnění i na přilehlé odstavné plochy a ulice, včetně Kociánky, Dělnické ulice nebo parkoviště u Galenu. Jako kompenzaci zajistí město bezplatné parkování v Perle. Současnou odstavnou plochu pro zhruba 40 aut pro tyto účely zněkolikanásobí.

Dalších zhruba 80 míst přinese zbourání objektů, o jejichž využití není zájem nebo jsou v havarijním stavu. Celý záměr je ve stádiu zpracované projektové dokumentace a jeho spuštění závisí na dokončení generální opravy parkoviště. Nebude-li kapacita volného parkování dostačovat či se budou v centru města hromadit celodenně odstavená auta, je radnice připravená situaci dopravně dále řešit.