ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Masarykova ulice v centru Ústí nad Orlicí se dočká po více jak třech letech nového kabátu. Po jejím rozkopání kvůli výstavbě nového vodovodního řadu, po diskuzích ohledně jejího zjednosměrnění se začalo s kompletní obnovou. Samotná rekonstrukce ulice T. G. Masaryka za 13,5 miliónů korun začala na jaře minulého roku. Veškeré stavební práce, které prováděla místní firma, probíhaly za plného provozu. “Chtěl bych hlavně poděkovat všem obchodníkům, všem občanům, místním za to že, opravdu za celý téměř rok a pět měsíců jsme nezaznamenali žádný incident, žádné nadávky. Já to považuji za velký úspěch a chtěl bych všem moc poděkovat za trpělivost,” řekl pro OIK TV zástupce generálního dodavatele stavby Tomáš Teplý.

Nyní se dokončuje opěrná zeď u nového parkoviště pod gymnáziem a dláždění ulice Příkopy. “Podle platné smlouvy bychom měli práce dokončit do konce května letošního roku. Podle průběhu stavby si troufám říci, že termín splníme,” dodal Teplý. “Nebude dokončena fontána, ale ta má jiného dodavatele a není tzv. součástí smlouvy, která řeší rekonstrukci T. G. Masaryka,” řekl pro OIK TV starosta města Petr Hájek.

V průběhu stavby fontány za 3 milióny korun došlo k problémům s přeložkami inženýrských sítí. Řada z nich nebyla v projektu a tak mít vše hotové před každoroční celoměstskou akcí je nereálné. “Do Města v pohybu nepředpokládám, že by fontána byla v provozu. Není to si nic proti ničemu. Ta stavba bude uzavřena, nebude nijak rušit , takže,” dodal Hájek.

Do konečné podoby se připravuje také mobiliář a výsadba zeleně za čtvrt miliónu korun.”To se bude realizovat v následujících týdnech a pak akce bude během června ukončena,” řekl Hájek. Novou zeleň dostane hlavně kruhový objezd a zálivy u Bubeníka, parkoviště pod gymnáziem a ulice Příkopy.