ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Schválením rozpočtu na letošní rok se odstartovala v Ústí nad Orlicí také oprava poničené komunikace vedoucí od nového kruhového objezdu až po nemocnici. Ještě, než se začne se samotnou rekonstrukcí, městská společnost Tepvos zde plánuje postupnou výměnu vodovodního řadu v délce zhruba dvě stě metrů po pravé části vozovky od obchodu s potravinami až po poslední dům před zatáčkou pod nemocnicí. “Proběhnout výkopové práce v šíři starého vodovodu, demontáž starého vodovodu, položení nového, hutnění vrstev a vlastně příprava pro zhotovitele, který bude dělat povrch, nastoupí nadále on,” řekl pro OIK TV Martin Pirkl ze společnosti Tepvos.

Výkopové práce, na které doplatí zejména řidiči, mají být zahájeny již 1. dubna. “Naše práce jsou naplánovány do konce května. Zápor vlastní ulice bude maximálně jednoho jízdního pruhu, takže provoz bude kyvadlově umožněn,” dodal Pirkl.

Kompletní rekonstrukce ulice Československé armády je naplánována do dvou let. Náklady budou hrazeny přímo z městské pokladny. “Akce musí v tuto chvíli vysoutěžit. Předpokládáme celkové náklady ve výši cca. 14 až 15 miliónů koruna ta akce je rozdělena do dvou let,” řekl pro OIK TV starosta města Petr Hájek. Práce by měly začít ve druhé polovině roku. “Součástí vlastní opravy ulice je nejenom oprava vozovky, komunikace, ale i výměna a oprava chodníků. Budou zde vytvořena nová parkovací místa,” dodal Hájek. Rekonstrukcí této ulice vyřeší město dlouholetý problém s nekvalitním povrchem této tolik využívané spojnice silnice I/14 a Orlickoústecké nemocnice.