ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nejen o strojích na čtyřech kolech byla další zastávka projektu “Technohrátky” v areálu Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí. S obory zde vyučovanými se hravou formou seznamovali žáci a žákyně z vybraných základních škol Pardubického kraje.

Po slavnostním zahájení, které proběhlo v tělocvičně školy, se účastníci letošního 12. pokračování projektu na podporu technického vzdělávání ponořili do víru aktivit. Vyzkoušet si mohli ku příkladu počítačovou hru se simulací řízení kamionu. Ještě důvěryhodněji možná působily trenažéry, kde si zájemci otestovali jízdu podle předpisů.

Na dalším stanovišti se budoucí středoškoláci seznámili s motorem a poznávali, jaké kapaliny jsou využívány v automobilech. Zejména chlapci se asi rozpomněli na svá dětská léta, když závodili s modely na autodráze zabírající téměř celou tělocvičnu. To byl výčet aktivit, které se odehrály v budově v Dukelské ulici.

Pomyslná třešnička na dortu přišla po přesunu do areálu v Hylvátech, kde se jezdilo na motokárách. “Technohrátek” v Ústí nad Orlicí se zúčastnilo 138 žáků z devíti základních škol.