ČESKÁ TŘEBOVÁ – Poprvé ve čtyřleté historii akce zaměřené pro žáky základních škol v Pradubickém kraji s názvem Technohrátky zavítala i do České Třebové. Zdejší Vyšší odborná škola a Střední škola technická přivítala ve své budově na Skalce 125 žáků z osmi základních škol.

Průmyslové odvětví nejen v celé republice, ale i v našem regionu, se potýká s nedostatkem kvalifikovaných absolventů středních odborných škol, proto se rozhodlo o pořádání Technohrátek, které žákům 7. a 8. tříd základních škol přiblíží hravou formou studium na nějaké střední škole s výukou technických nebo přírodních oborů. Žáci se tak pomocí různých soutěží či aktivit seznamovali s obory, které se na dané odborné škole vyučují. “Máme šest pracovišť. Setkají se tady žáci s činnostmi, které se týkají jak truhlářství, tak elektrotechniky, strojírenství, informačních technologií, ale i dopravy a logistiky,” řekl pro OIK TV ředitel školy Milan Kment.

Do našeho regionu tento rok Technohrátky ještě zavítají. “Následující akce bude v Lanškrouně koncem dubna a ještě do prázdnin stihneme akci ve Středním odborném učilišti opravárenském v Králíkách,” řekl pro OIK TV manažer projektu Technohrátky Vladimir Zemánek. Po letních prázdninách zavítají Technohrátky opět do Střední automobilní školy v Ústí nad Orlicí.