ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na radnici dorazila návštěva z Ústí nad Orlicí. Zástupci nejužšího vedení obou měst si v úvodu schůzky navzájem předali dary. Další průběh přátelského setkání měl ale pracovní rozměr.

Hovořilo se zejména o investičních akcích. Přímo na staveništi se zúčastnění seznámili s tím, v jakém stádiu je výstavba atletického oválu na stadionu na Skalce. “Přiznám se, že pro mě je to nová informace, že mně tato investice unikla z těch různých reportáží, které vnímám o městě Česká Třebová, takže tady jsem mile překvapen. České Třebové nezbývá než pogratulovat k takovéto významné investici,” řekl starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek. “Ne na všechny věci se můžeme jít podívat, jak jsou rozpracovány, ale jsou to věci, které jsou pro město potřeba. Konzultujeme to s kolegy z Ústí, čemu oni dávají v této době prioritu,” sdělil OIK TV starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.

Jestli bude tradice setkávání se a hovorů o prioritách pokračovat i po komunálních volbách, zavítají v zimě zástupci z města na řece Třebovce do města na řece Orlicí.