ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Stalo se již tradicí, že starostové a místostarostové z Ústí nad Orlicí a České Třebové se pravidelně setkávají na jednáních, kde hovoří o spolupráci obou měst a nejrůznějších projektech. Naposledy přijeli vyslanci z města železnice na návštěvu ke svým kolegům.

Krátce před zahájením společného jednání, přivítal starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek svého kolegu z České Třebové Jaroslava Zedníka, který na radnici přijel v doprovodu místostarostky Jaromíry Žáčkové. “Je to přátelské setkání, já to opakuju každý rok, že je dobré, když se mohou představitelé obou měst sejít, je to dobrá tradice, která se drží už řádově řadu let,” řekl starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Po přesunu do zasedací místnosti začalo jednání, během kterého zástupci obou měst zabrousili do celé řady témat. “My jsme se na radnici sešli, abychom se vzájemně informovali o těch novinkách, které se v průběhu roku v obou městech uskutečnili, takže my teď tady ve své podstatě předáváme nějaké naše zkušenosti, které vyplývají ze zavedení MHD,” doplnil starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Hovořilo se také o investičních záměrech města Ústí nad Orlicí. “Byly nám představeny některé projekty, které Ústí připravuje, pobavili jsme se o věcech, který nás trošičku jako spojují, což jsou České pošty a myslím, že to je kuprospěchu, aby jsme věděli, co se v našem mikroregionu děje,” objasnil starosta České Třebové Jaroslav Zedník.

Po jednání v útrobách radnice se představitelé měst přesunuli k místnímu aquaparku, kde jím byla představena jeho rekonstrukce, a poté modernizace a rozšíření sauny. “Ta prohlídka byla velmi zajímavá, překvapili mě, jak mají připravený projekt, jak celá záležitost celého tady toho saunového světa bude vypadat,” sdělil starosta České Třebové Jaroslav Zedník.

Neformální jednání zakončilo setkání nad vizualizací a následný oběd.