ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V 17:00 začala na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí půlhodinová demonstrace na podporu požadavků Milionu chvilek. Demonstrace se zúčastnilo téměř 150 obyvatel Ústí a blízkého okolí. Vyjádřili tak podporu požadavku na demisi současného premiéra Andreje Babiše, který čelí trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo a současně je dle auditu Evropské komise ve střetu zájmů.

V rámci demonstrace vystoupili předseda spolku SPOUSTI Petr Kulhavý, Matěj Pražák zástupce studentů gymnázia v Ústí nad Orlicí a senátor PČR Petr Šilar. Prohlášení Milionu chvilek přednesl Jakub Tesařík ze spolku SPOUSTI a projevy řečníků zakončil Daniel Dostrašil, pastor Jednoty bratrské.

Orlickoústecká demonstrace je součástí desetidenní vlny protestů po celé České republice, kterou odstartovala demonstrace 10. prosince v Praze na Václavském náměstí.

„Ve zdravé společnosti platí, že kromě pravidel psaných existují ještě pravidla nepsaná. Jinak řečeno, že zákon je minimem morálky. Ve chvíli, kdy se obchází toto minimum, je třeba stát na náměstí a dávat najevo, že nám to není jedno. Proto jsme se připojili, proto jsme dnes tady,“ uvedl ve své projevu Petr Kulhavý, předseda Spolku SPOUSTI.

Alice Červinková
+420 777 929 426
PR Manager Spolku SPOUSTI