ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Nový volnočasový klub dostala mládež v Ústí nad Orlicí. Z programu prevence kriminality jim ho pořídilo město. Název dostal Kamin, což v angličtině vyjadřuje pozvání a vystihuje důvod, proč byl zřízen. Vznikl proto, aby děti nemusely trávit čas na ulici a v prostorách klubu našly smysluplnou zábavu i místo pro vzdělávání.

K provozování se přihlásilo Rodinné centrum Srdíčko, které má k činnosti předpoklady z provozování svého klubu Maringotka i pořádání letních táborů. Základní tým proto povedou dva z jeho stálých spolupracovníků, Petr Mattas a Lucie Nováková. Programem by měl klub vycházet vstříc potřebám svých uživatelů a umět je také zabavit pro organizovanou činnost. Otevření klubu proběhlo v pondělí 9. září za účasti zástupců kraje, města i budoucích spolupracovníků.

Úvodního programu i kulisy k přestřižení pásky se ujaly členky kroužku břišních tanců z orlickoústecké speciální školy. Ty se později přítomným předvedly v připravených aktivitách a společenských hrách. S pořádkem a bezpečností bude klubu pomáhat jeden ze dvou asistentů městské policie, který v lokalitě od září působí. Jako zcela nová pozice byla jejich místa zřízená rovněž z projektu prevence kriminality.