Kadetky 2018/2019

LANŠKROUN – Na finálovou část dívčí kadetské extraligy ve volejbale do Plzně cestovaly ve dnech 26. a 27. dubna svěřenkyně trenéra Libora Tomišky. Po sezoně, která byla náročná, úspěchy střídaly neúspěchy, se hráčky probojovaly do Final 6. V  jedné skupině byl Olymp Praha, Plzeň a Lanškroun a ve druhé Dukla Liberec, Šternberk a KP Brno.

V pátek se zrodilo velké překvapení Černý kůň soutěže, jak naše družstvo ostatní pojmenovali, zdolal v přímém souboji o páté místo loňského mistra ze Šternberku. „Do soutěže jsme vstupovali s představou jen uhrát nějaké ty body, asi jsem ty naše holky trochu podcenil,“ pochvaloval si Libor Tomiška, trenér.

Chyběl kousek a mohla cinknout i medaile,“ říká Nikola Kulhánková, kapitánka družstva a dodává „Předvedly jsme dobrou a kvalitní hru, ale bohužel jsme neměly někdy moc štěstí a chybovaly v koncovkách, což nás vyřadilo z boje o medaile. Podařilo se nám obhájit aspoň páté místo, které máme z MČR mladších a starších žákyň. Holkám děkuji za parádní sezonu a jsem na ně pyšná.“

I my se připojujeme ke gratulantům a přejeme do nadcházející sezony mnoho úspěchů!