archivní foto

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Výstavba centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici patří mezi priority krajského zdravotnictví pro nejbližší roky. Prvním pro občana hmatatelným počinem je demolice staveb dispečinku a garáží v místech, kde bude do roku 2020 nový centrální příjem vybudován.

„Součástí první etapy výstavby pavilonu centrálního příjmu je demolice dvou staveb. Jedná se o jednopodlažní nepodsklepené budovy, které jsou v současné době vyklizené a připravené k demolici,“ sdělil náměstek hejtmana Roman Línek.

Projektová dokumentace výstavby pavilonu je rozdělena do dvou částí. První, která bude zahájena v letošním roce a dokončena bude v roce 2019. V něm bude zahájena druhá etapa, která zahrnuje výstavbu samotné hlavní budovy centrálního příjmu.

„Od samého počátku považuji dodržení všech stanovených termínů nejen v rámci této, ale i dalších investic za stěžejní. Tato stavba je také zařazena do takzvaného zvláštního režimu, a proto osobně od samotného začátku až po dokončení sleduji jednotlivé pokroky výstavby, aby nedocházelo ke zbytečným komplikacím,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

„Výstavba centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici je dle mého názoru nejdůležitější stavbou, které náš kraj realizuje v tomto volebním období. Jsem rád, že vše začalo podle plánu, ta náročnější část cesty je však teprve před námi,“ sdělil Ladislav Valtr, radní odpovědný za zdravotnictví.