foto: Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ – Pardubický kraj kromě středních škol zřizuje také pět dětských domovů. Právě do nich putoval dar 20 tabletů od společnosti O2. Ty umožní nejen lepší kontakt s okolím, ale také například distanční školní výuku. Všech pět domovů navštívil na konci týdne hejtman Martin Netolický, který se zajímal také o vybavenost osobními ochrannými prostředky či dezinfekcí.

„Společnost O2 pro krajský úřad a námi zřizované organizace zajišťuje mobilní služby a tento dar bereme jako jednu z forem pomoci, a to vedle neomezených datových balíčků či SMS rozhlasu. Do pěti zařízení v Pardubicích, Holicích, Poličce, Dolní Čermné a Moravské Třebové půjde celkem 20 tabletů tak, aby byla vybavena každá dětská skupina. Zařízení pomohou jak například v rámci výuky, tak samozřejmě při kontaktu s okolím, který je v současné době omezený na minimum,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Společnost O2 pomáhá v nouzové situaci zákazníkům kromě těchto darů také prostřednictvím svých služeb. „Nabízíme například neomezená mobilní data zdarma, podporujeme školy v rozvoji digitální výuky, bezplatně rozesíláme informační SMS obyvatelům. Některým krajům, které využívají naše služby, jsme také poskytli tablety určené seniorům v domovech důchodců a dětem v dětských domovech,“ uvedla tisková mluvčí O2 Lucie Jungmannová. Společnost také pomocí mobilního vysílače posílila signál v okolí skladu v Opočínku u Pardubic, odkud policisté a hasiči distribuují ochranné pomůcky.