170207_PROPADLA STRECHA TELOCVICNYPARDUBICKÝ KRAJ – Sportovní hala v České Třebové by se mohla dočkat nové střechy již v říjnu letošního roku. Jako reálný vidí tento termín také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Kraj již navíc disponuje posudkem, který navrhuje čtyři varianty řešení nové konstrukce střechy a čeká na posudek soudního znalce. Předpokládaná škoda na stavbě by neměla překročit 15 milionů korun.

„Externí projektant, kterého jsme pro zpracování posudku vybrali, navrhl čtyři varianty, jak by mohla nová konstrukce vypadat. Jedná se o železobetonovou konstrukci, lepený vazník, ocelovou konstrukci nebo kombinaci oceli a dřevěného vazníku. S výběrem nejvhodnější varianty budeme však čekat na posudek soudního znalce, který by měl být hotový v březnu,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Z psychologického hlediska je pro mě však stále nemyslitelné, aby měla nová střecha stejnou konstrukci s dřevěnými vazníky,“ sdělil Netolický.

Pardubický kraj již také zná předpokládanou škodu na celé stavbě. „Škoda by neměla přesáhnout 15 milionů korun. Kromě samotné střechy byla poničena podlaha, instalace, světla či obložení,“ dodal Netolický.