151208_JEDNANI PARDUBICKEHO KRAJE S RSD K R35PARDUBICE – Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický jednal s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Janem Kroupou o vyznačení takzvaných střídavých třípruhů na vytipovaných úsecích silnice I/35, jelikož stávající komunikace je kapacitně přetížená a do zahájení stavby rychlostní silnice R35 v celé trase je nutné řešit stávající problémy.

„Byl jsem seznámen s výsledky studie, na které jsme se dohodli s ŘSD na jaře tohoto roku. ŘSD vytipovalo několik úseků silnice I/35, na kterých v nejbližších letech vybuduje takzvané střídavé třípruhy, které napomohou ke zkapacitnění a zrychlení průjezdů,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Prvním realizovaným úsekem by měla být trasa ze Zámrsku do Vysokého Mýta, a to již v roce 2016, jelikož zde by šlo pouze o přeznačení stávající komunikace. Celková částka na přeznačení přesahuje osm milionů korun,“ přiblížil plány hejtman Netolický.

Další vytipované úseky se nachází na těchto trasách: Vysoké Mýto – Hrušová, Hrušová – Litomyšl, Litomyšl – Janov a Janov – Moravská Třebová. „Celková investice do střídavých třípruhů je vypočítána na 300 milionů korun s tím, že jsme nechali stavby ekonomicky posoudit a návratnost investice je odhadována na tři roky. Stavba je pro nás důležitá i jako součást našich snah o zvýšení bezpečnosti silničního provozu a vedle již instalovaného vodorovného a svislého značení je dalším momentem, kterým chceme docílit nižšího počtu dopravních nehod v našem kraji,“ dodal hejtman Martin Netolický