ilustrační foto

PARDUBICE – Pardubický kraj vyhlásil výzvu k dotačnímu řízení na podporu sociálních služeb poskytovaných podle zákona č. 108/2006 Sb. pro rok 2015.  Výzva je vyvěšena na webových stránkách Pardubického kraje v sekci Nepřehlédněte nebo přímo na www.pardubickykraj.cz/dotace-na-poskytovani-socialnich-sluzeb.

„Poskytovatelé sociálních služeb mohou podávat žádosti prostřednictvím internetové aplikace Ministerstva práce a sociálních věcí, takzvaného OK systému, v termínu od 1. do 31. října 2014,“ oznámil krajský radní pro sociální věci a neziskový sektor Pavel Šotola. Dotačního řízení Pardubického kraje se mohou zúčastnit všechny právnické i fyzické osoby, které mají řádnou registraci sociální služby a které poskytují sociální službu na území nebo pro občany Pardubického kraje.

„Podpořeny budou ty služby, jež jsou zahrnuty v síti služeb Pardubického kraje, kterou definuje Akční plán rozvoje sociálních služeb Pardubického kraje na rok 2015. Síť je nastavena tak, aby byly zachovány stávající služby pro všechny cílové skupiny včetně dětí, seniorů, osob v krizové situaci a podobně,“ upřesnil Pavel Šotola. Dotační řízení se vztahuje i na služby, které jsou dosud financovány z fondů Evropské unie. Jedná se například o služby azylových domů, domů na půli cesty, terénních programů ve vyloučených lokalitách apod.

Výsledky dotačního řízení budou známy v průběhu ledna a února následujícího roku. Následně bude s podpořenými příjemci dotace sepsána smlouva, výplatu první splátky ve výši 60 procent z celkové dotace mohou poskytovatelé sociálních služeb očekávat na přelomu března a dubna roku 2015. Termín bude závislý na datu poskytnutí dotace kraji z Ministerstva práce a sociálních věcí.