ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Celý uplynulý týden byl celostátně ve znamení sociálních služeb. Poskytovatelé na Orlickoústecku otevřeli zájemcům dveře a pozvali je k prohlídkám i doprovodnému programu. V Ústí nad Orlicí se připojil Stacionář nebo Centrum sociální péče na Štěpnici. Pro Den otevřených dveří tam vyčlenili úterý 8 října.

Zatímco Centrum sociální péče otevřelo k prohlídkám Chráněné bydlení na Pláni s výstavkou výrobků a kronik, Stacionář nabídl běžný denní režim s ukázkou terapie hrou a zpěvem. V České Třebové se návštěvníkům brány sociálních zařízení a služeb otevřely ve čtvrtek 10. října. Zájemcům byly k dispozici celkem tři objekty v různých částech města. V bývalém A-centru, dnes Týdenním stacionáři, který letošními prázdninami přešel pod správu českotřebovského Domova pro seniory, organizovali Den otevřených dveří poprvé.

Nabízely se domácí koláčky, výtvarně tvořilo, besedovalo s ředitelem domova a také zpívalo. Samotný Domov pro seniory, kde jsme klienty zachytili u oběda, a českotřebovská Pečovatelská služba se pak prezentovaly videoprojekcí a přehlídkou poskytovaných služeb. Kdo Den otevřených dveří nestihl a má o služby některého ze služeb sociálních zařízení v regionu zájem, může se po přechozí domluvě k prohlídce dostavit i mimo Týden sociálních služeb.