ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Úspěšný den má za sebou mistr světa, Evropy i České republiky v disciplíně o nejtvrdšího hasiče Lukáš Novák. Odpoledne nejprve vyzkoušel nový posilovací stroj za 35 tisíc korun, který pro něj a jeho kolegy z územního odboru Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Ústí nad Orlicí zakoupil Pardubický kraj. Večer pak přijímal gratulace od hejtmana Martina Netolického, ale i dalších osobností již ke třetímu titulu nejlepšího sportovce okresu Ústí nad Orlicí.

Považuji za symbolické, že v den, kdy se stal Lukáš Novák již potřetí nejlepší sportovcem Orlickoústecka, jsem mu za kraj mohl předat nový posilovací stroj. Věřím, že Lukášovi i jeho kolegům umožní kvalitnější trénink,“ řekl hejtman Martin Netolický, Podle ředitele pracoviště plukovníka Romana Studeného se posilovnu a její vybavení vylepšilo za celkem 110 tisíc korun. „Jsem rád, že se v Hylvátech podařilo zkvalitnit podmínky pro fyzickou přípravu profesionálních hasičů, kterou považuji za velmi důležitou,“ doplnil hejtman Netolický, který se zajímal také o fungování operačního střediska.

Hejtman slíbil pomoc s přípravou na světový šampionát

Nejlepšího sportovce Orlickoústecka Lukáše Nováka letos čeká na světovém hasičském šampionátu ve Spojených státech amerických obhajoba loňského prvenství. Příprava na mistrovství světa si vyžádá spoustu tvrdé práce, ale také financí. Hejtmanství chce proto s přípravou na šampionát Novákovi pomoci. „Velmi si vážím dlouhodobě vynikajících sportovních výkonů Lukáše Nováka. Navrhnu proto kolegům z rady a zastupitelstva, abychom jako poděkování za příkladnou reprezentaci finančně přispěli jeho celému týmu na náročnou přípravu před mistrovstvím světa,“ přislíbil podporu kraje hejtman Martin Netolický.